Tuesday, June 23, 2009

dari blog hpadansebenarnya.motivasi usahawan

pelaris perniagaan dari minda tuan haji ismail,pengarah urusan HPA
Takwa dan tawakkal asas dalam ilmu pelaris.Firman Allah“Barangsiapa bertakwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya,dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya.
LMU PELARIS ,
Peniagaan merupakan satu seni yang perlu disepadukan dengan segala kebolehan untuk menawan hati pelanggan.Kegagalan berbuat demikian menjadikan umur sesuatu peniagaan itu singkat dan tidak berdaya maju.Apatah lagi apabila ujud persaingan yang besar untuk menguasai pasaran yang sedia ada.Siapakah yang akan menjadi pemenang bergantung kepada siapa yang dapat memenangi hati pengguna.

Menang atau berjaya mendapatkan pelanggan bukan semestinya kejayaan untuk selama-lamanya kerana jika tidak dijaga perkhidmatan atau produknya ia akan tenggelam pelahan-lahan tanpa disedari.
Oleh sebab itulah kita memerlukan ILMU PELARIS bagi memastikan kejayaan sentiasa berpehak kepada peniagaan kita.Mereka yang berniaga tanpa ilmu pelaris bagaikan tentera yang tidak terlatih dalam medan tempur yang sangat sengit.
Keberangkalian untuk gagal lebih besar dari harapan untuk berjaya.
Begitulah daripada pengalaman hidup yang dapat kita saksikan dari masa ke semasa.

No comments:

Post a Comment

http://gen6kpu.blogspot.com