Sunday, February 19, 2012

chicken soup for the soul - MENCARI INSPIRASI UNTUK LEBIH BAHAGIA

assalamualaikum
Trend dunia sekitar pada hari ini  ialah berubah. Anak muda mahu perubahan politik, dari sunagi nil merebak sehingga wilayah amazon manusia sudah boring dengan cerita lama. tambahan pulak berita bergerak laju  dan musim musim perubahan itu di lihat sedang dinikmati oleh orang lain. Lalu timbul suara kecil  di hati masing masing" kita bila pulak hendak berubah?

Ditempat kerja juga berlaku perubahan corak kerja-slogan slogan motivasi supaya berfikiran positif berselerak di dinding. Antaranya sharing expertise, keep it short and simple dan Best working place. Mahu tidak mahu kita adalah sebahagian dari masyarakat-ayuh kepada perubahan.

Orang politik- awas jika hati telah mati untuk melihat arus perubahan yang sedang melanda, sila tinggalkan kerusi parlimen, cukup cukuplah mengkaya diri sendiri dan sanak kelaurga.

Hari ini saya  juga berubah .
saya telah  membaca dan meneliti buku motivasi ini yang telah dialih bahasa oleh pengarang melayu. chicken soup for soul. serita cerita motivasi positif yang boleh diterjemahkan dalam realiti hidup sendiri.
Benarlah kata orang hidup ini adalah tumpang menumpang bahkan seorang guru juga menumpang kepintaran soalan anak muridnya.

Inilah juga matlamat sup dan sos untuk memeberi rasa dalam juadah yang dihidangkan.....seperti pesan boss saya kep it short and simple.

No comments:

Post a Comment

http://gen6kpu.blogspot.com